Mastering Bread: The Art and Practice of Handmade Sourdough, Yeast Bread, and Pastry
Kompletní knižní průvodce mimořádným domácím pečením, který napsal guru pečení řemeslného chleba. Obsahuje přes 70 jedinečných receptů.
UZNÁVÁN JEDNOU Z NEJLEPŠÍCH KUCHAŘEK ROKU PODLE THE ATLANTA JOURNAL-CONSTITUTION
„Prosím, tady je kniha o chlebu, kterou by měl mít každý kuchař na stole, kde pracuje.“ - Andrew Zimmern, moderátor Bizarre Foods
Program The Vetri Cucina Bread začal před více než deseti lety a je součástí amerického hnutí, jehož cílem je obnovit chléb jako základní kámen naší potravinové kultury. Marc Vetri a bývalá mistryně pečení, Claire Kopp McWilliams, ve své knize ukazují všem domácím pekařům, jak si připravit jednoduchý chléb s jedinečnou chutí ve vlastní troubě.
Kniha obsahuje více než sedmdesát receptů na nejoblíbenější drožďové a kváskové chleby, stejně jako nápady na přílohy, které k nim lze podávat. Celý proces výroby chleba byl rozdělen do tří kapitol: Mix, Shape a Bake. Další kapitola zahrnuje recepty na výrobky z chlebového těsta, jako jsou Bruschetta, Panzanella a Ribollita. Je zde také dodatečná kapitola odhalující tajemství Panettone podle Vetri. V této knize Vetri a McWilliams sdílejí všechny znalosti s pečením mimořádného chleba, které v průběhu let získali. Vysvětlují, jak používat čerstvě mleté a celozrnné mouky a také jejich místní a regionální pšeničné odrůdy. Nabízejí tipy, jak snadno přizpůsobit různé recepty k druhu mouky, která je aktuálně k dispozici ve Vašem místním obchodě. V knize čtenář také najde biografie a rozhovory s různými zemědělci, mlynáři a pekaři.
Mastering Bread je vysoce kvalitní publikace mezinárodně oceňovaného šéfkuchaře, která přiblíží skutečný, řemeslný chléb profesionálním a domácím pekařům.
Autoři: Marc Vetri, Claire Kopp McWilliams, David Joachim
Kniha v angličtině, 304 stran.
Tvrdý obal